Semesteridyller i fokus i ny säsong av Mordpodden

25 maj 2022 - Senast uppdaterad 30 november 2022

Succépodden Mordpodden fortsätter att engagera och kommer med sin nittonde säsong att ta upp fall från semesteridyllerna Öland och Gotland. I sex avsnitt kommer podcast-kreatörna Linnéa Bohlin och Amanda Strömqvist berätta om både uppklarade mord och olösta fall som förbryllat.

Amanda Strömqvist och Linnea Bohlin startade Mordpodden som ett skolprojekt 2016 och vårens säsong blir Mordpoddens nittonde i ordningen. Säsongen kommer att uppmärksamma fall från semesteröarna Öland och Gotland och blanda både uppmärksammade fall, såsom dubbelmordet i Fröjel, med mindre uppmärksammade fall.

- Det är också något speciellt med mord som begås på en plats många associerar med idyll. Det handlar nog om kontrasterna. Öland och Gotland är för många en semesterdestination. Dit kommer man för sol, strand och bad. Jag har själv spenderat många somrar på båda öarna. Inte minst då jag har familj på Gotland. Så att se till dess mörkare kapitel blir en upplevelse för lyssnarna tror Linnéa.

Något som alltid varit viktigt för Mordpodden, och som vuxit sig starkare med åren, är relationen till lyssnarna.

- Mordpodden är inte bara ett projekt som jag och Amanda gör. Mycket av innehållet – som fallen och ämnena vi tar upp – kommer direkt från lyssnarna. Det har från början känts självklart för oss att involvera dem och skapa en podd de vill lyssna på, säger Linnea.

- De första säsongerna var det vi själva och Google som letade fram fall. Nu får vi oerhört mycket hjälp av våra lyssnare. De är väldigt engagerade och det kommer ständigt in nya tips och önskemål. Det är såklart roligt att se deras engagemang för podden samtidigt som det också är en stor hjälp för oss. Många avsnitt hade aldrig blivit av utan våra lyssnare, fyller Amanda i.

Kontakter

Hans Abrahamsson

Head of Content, PodMe