Podme värvar humorpodden Den Som Skrattar Förlorar

1 juli 2024

Podcastplattformen Podme fortsätter att utöka sin podcastkatalog och tar in succépodden Den Som Skrattar Förlorar med humorduon Niclas Norlindh och Jonatan Jonasson. Podden är med sina 115 000 lyssnare i veckan en av de största i sin genre och stärker ytterligare Podmes strategiskt viktiga position inom nöjes- och humorkategorin.

Den Som Skrattar Förlorar är i dag en av Sveriges största humorpoddar, och startades 2019 av nöjesprofilerna och vännerna Niclas Norlindh och Jonatan Jonasson. Podden bygger på skämt, spaningar ur samtiden och dissekering av knäppa nyheter och roliga ljudklipp. Enligt Poddindex är den med en veckoräckvidd på 115 000 unika lyssnare Sveriges sjunde största kommersiella podd.

– Vi är otroligt glada över att nu bli en del av Podme! Det öppnar upp för nya möjligheter och gör att vi verkligen kommer kunna satsa på att utveckla podden och ta innehållet till nya höjder, säger Jonatan Jonasson.

Genom förvärvet av Den Som Skrattar Förlorar fortsätter Podme att bygga sin position inom nöjes- och humorkategorin. Sedan tidigare kan Podmes Premium-lyssnare bland annat ta del av poddar som humortrion JLC:s Mellan Himmel och Jord, Filip & Fredrik Svarar och Julia Frändfors och Julia Lyskovas Daddy Issues.

– Det är en riktigt underhållande duo som med sin popularitet och fantastiska podcast kommer att tillföra stort värde till vårt erbjudande av premiumpoddar. Vi är redan starka inom nöje och humor och det är en genre som växer, därför känns det rätt att lägga in ännu en växel och stärka vår position ytterligare, säger Nicolas Leon, Country Manager Sweden på Podme.

Hos Podme samlas nu allt Den Som Skrattar Förlorar-material, det innebär två avsnitt per vecka, reklamfritt på Podme, men det kommer även att finnas en kortversion i öppen RSS och valfri poddspelare varje vecka, gratis. I och med övergången till Podme kommer Niclas och Jonatan även att ta upp det populära, idag sovande, formatet Löningsfredag, där profilerna bjuder in en spännande gäst, ​​en gång var tredje månad.

– Det känns stort att bli en del av Podmes starka premiumkatalog, som att vi trillar in hos poddarnas hemvist eller finrum. Vi gillar verkligen det upplägg som vi fått till och delar Podmes syn på framtiden. Det här ska bli superkul, säger Niclas Norlindh.

Podme tar över podden från Podplay och första avsnittet släpps den 1 juli.

 

Kontakter

Hedvig Engnell

Marknadschef Podme Sverige