Gå till huvudinnehåll

Alex och Sigge ställs mot sina värsta fiender i ny podd hos Podme

19 september 2024

Alex Schulman och Sigge Eklund lanserar en ny och omskakande podcast tillsammans med Podme. I podden utmanar de både sig själva och varandra genom att bjuda in personer de tidigare haft öppna konflikter med – sina "mardrömsgäster". Under tio års tid har Alex och Sigge häcklat offentliga personer från sin trygga poddstudio, men nu knackar verkligheten på dörren.

Den nya podden, som har titeln Mardrömsgästen, är ett samarbete mellan Podme och Perfect Day Media. I podden turas Alex och Sigge om att bjuda in den andres värsta fiender. Gästerna, som är några av Sveriges mest välkända profiler, får nu chansen att ställa Alex eller Sigge mot väggen, bland annat med hjälp av bevis i form av såväl gamla ljudklipp och krönikor som kommer att spelas upp live under samtalet.

– Genom åren har vi varit indragna i ganska många kändisbråk, men de har alltid skett på distans, vi har alltid varit skyddade, gömda bakom skärmar och mikrofoner. Nu är tiden mogen för att konfronteras med våra största fiender för att göra upp. Det är omöjligt att veta om mötena kommer sluta i försoning eller katastrof, men vi tror det är värt ett försök, kommenterar Alex Schulman och Sigge Eklund.

Mardrömsgästen består av sex delar som släpps en gång i veckan, och varje avsnitt kommer att innehålla en öppen och obekväm dialog med en ny gäst. Camilla Läckberg är poddens första gäst och lyssnaren får bland annat höra Camilla berätta om hur det har varit att höra Sigge prata om henne i podden Alex & Sigge.

"....det är en märklig känsla när man lyssnar på podden och man hör Alex säga 'men Sigge, Camilla Läckberg är ju den människa du hatar mest av allt i hela världen´”, konstaterar Camilla i första avsnittet.

Moa Soltanian Magnusson, Head of Content på Podme, ser att Mardrömsgästen tillför en ny dimension i Podmes Premium utbud.

– Vi som har följt Alex och Sigge sedan start har fått lyssna på många otroliga berättelser, som ibland har varit vassa och tillspetsade, men det har varit deras syn på saken. Och nu ska de alltså få tillbaka, inför hela svenska folket. Det kan inte bli annat än sylvass underhållning, säger hon och fortsätter:

– Alex och Sigge har varit helt avgörande för hur podcastlandskapet ser ut i Sverige idag och vi är mycket stolta över detta samarbete.

Podme och Perfect Day Media har samarbetat kring flera poddformat under åren och släppte tidigare i år den tredje och sista säsongen av podcasten Återföreningen, av och med Sigge Eklund och bröderna Flinck, som hyllats av såväl lyssnare som kritiker.

- Podmes känsla för bra podcastinnehåll i kombination med deras mod och vilja att testa nya format och koncept gör det här samarbetet otroligt lustfyllt, och Mardrömsgästen kommer inte göra lyssnarna besvikna. Det är ett alldeles oemotståndligt format, kommenterar Karolina Sandberg Co-Head på Perfect Day.

Podcasten Mardrömsgästen har premiär torsdagen 19 september och ges ut exklusivt av Podme. Podden har producerats av Perfect Day Media och släpps i sex delar.

 

Kontakter

Hedvig Engnell

Marknadschef Podme Sverige