Podme släpper prisbelönt podcast om världens mest avancerade catfishing-fall

13 februari 2024

Podme släpper hyllade podcastserien Underbara Bobby, en true crime dokumentär i sex delar om en tio år lång relation, kantad av manipulation och bedrägerier av episka proportioner. Fram träder gradvis en osannolik historia om ett av världens mest avancerade catfishing-fall – och jakten på bedragaren.

I den prisbelönta true crime-dokumentären kretsar berättelsen kring Kirat, en 30-årig radioprogramledare, och Bobby, en stilig hjärtläkare. Det som börjar som en kärlekshistoria utvecklas snabbt till en relation fylld av död, lögner och vittnesskyddsprogram – och ett tio år långt bedrägeri av otänkbara proportioner. 

– Podden har röstats fram som en av världens bästa poddar av en anledning. Det är en känslofylld resa som tar oss rakt in i hjärtat på offret och samtidigt ger oss jakten på förövaren. För dem som ännu inte har upptäckt den här välproducerade och spännande serien är det hög tid att göra det nu. Underbara Bobby är något utöver det vanliga, säger Timmie Strandberg, Head of Creative Audio på Podme.


Originalversionen av den unika berättelsen har tagits fram av det granskande brittiska nyhetshuset Tortoise och den prisbelönta podcastserie har hittills lockat över 13 miljoner lyssningar världen över. När podcasten nu släpps på den svenska marknaden är det med en för alla dokumentär och true crime-lyssnare, välkänd svensk berättarröst, Hugo Lavett. Samtidigt får lyssnaren ta del av originalrösterna på engelska.

Citat från podcasten:

“You’ve stolen ten years of my life, how could you be so sick?”

Kirat, huvudpersonen i dokumentären

“This case, oh my god… is this really true?”

Charlotte Proudman, advokat specialiserad på könsbaserat våld och tvångskontroll

“She went from being a vibrant person to being a shadow of herself”

Harvey, Kirats vän


I produktionen av Underbara Bobby har Podme gått samman med det mångfaldigt prisbelönta svenska produktionsbolaget Banda. Podcasten är en nordisk adaptation och släpps med lokala berättarröster på alla Podmes tre marknader i Sverige, Norge och Finland. Alla sex avsnitt släpps samma dag, den 13 februari.


 

Kontakter

Hedvig Engnell

Marknadschef Podme Sverige