Podme släpper sista säsongen av ”Återföreningen” med Sigge Eklund, Richard och Thorsten Flinck

23 april 2024

Allt ställs på sin spets i sista säsongen av Sigge Eklunds podcast Återföreningen, som skildrar den råa och komplicerade relationen mellan tvillingbröderna Richard och Thorsten Flinck. De sju avsnitten släpps nu i sin helhet på Podme och erbjuder en unik inblick i det allra sköraste. Inspelningen är mer turbulent än tidigare säsonger, går djupare in i barndomens sår och når kulmen under trions sista möten i Stockholm.

Brödernas sviktande hälsa är påtaglig redan i första avsnittet. Richard är dödssjuk i cancer, och våndas över sitt förflutna, döden och alternativen för hur han kan avsluta sitt liv. Thorsten avslöjar att han blivit överfallen och fått en spik i låret på grund av en pengaskuld på 5000 kronor. Han kämpar med skadan som leder honom till morfinet, samtidigt som alkoholen får en allt större del av hans liv.

– När det är mörkt så är det så satans mörkt. Men här finns också ljusglimtarna som desperat försöker tränga igenom. Återföreningen är en podcast som inte liknar något annat, och det går inte att lyssna utan att bli väldigt, väldigt berörd, säger Emilia Melgar Arnheim, dokumentärchef på Podme.

Richards och Torstens vrede mot varandra har ibland inga gränser, blandat med stunder av ömhet och kärlek. Sigge Eklund försöker återförena bröderna som han känt sedan 90-talet innan det är för sent. Det är ett möte präglat med starka känslor av svek, besvikelse men också av kärlek och saknad. 

– Den tredje säsongen har varit den jobbigaste för oss alla tre. Jag kommer för evigt vara tacksam för att jag fick vara med om allt det hemska och vackra som hände när Thorsten och Richard möttes igen för första gången på 20 år. Men jag är osäker på vad det gett dem båda, säger Sigge Eklund, skapare av podcasten.

Podcasten Återföreningen har producerats av Perfect Day Media och ges ut exklusivt av Podme. Samtliga sju avsnitt finns tillgängliga från och med tisdagen den 23 april.

Avsnittnamn:
Avsnitt 1: Sjukdomsbeskedet
Avsnitt 2: Första mötet på två år
Avsnitt 3: En gemensam sorg
Avsnitt 4: Schweiz
Avsnitt 5: Akut läge
Avsnitt 6: Ett sista möte
Avsnitt 7: Ett annorlunda telefonsamtal 

 

Kontakter

Hedvig Engnell

Marknadschef Podme Sverige