Lyssnarfavoriten Bedragare får en ny och internationell kostym.

23 januari 2023 - Senast uppdaterad 7 november 2023

En utav Podmes stora lyssnarfavoriter Bedragare får en ny och internationell kostym. Den har tidigare både berört och förbryllat sin lyssnarskara med några av Sveriges historias mest spektakulära bedragare. Nu tar podden sig utanför landets gränser med fokus på internationella fall med premiär den 23:e januari. I 10 avsnitt får vi följa personerna som är redo att gå över alla gränser för pengar, makt och inflytande. 

“Vi är stolta över att kunna presentera denna lyssnarfavorit med nya bedragare som både chockar och förvånar. Det finns en stor fascination för bedragare och deras handlingar. Hur kan man gå över lik för att lura andra och vad driver en sådan person? Genom att berätta om några av de mest spännande internationella fallen tar vi programserien till en ytterligare nivå, säger Moa Soltanian Magnusson, Head Of In-House.” 

  

Premiäravsnittet tar oss igenom fallet Anna Delvey som fascinerat en hel värld. En tysk arvtagerska – gör entré på New Yorks societetsscen. Hon kommer snabbt in i de mest exklusiva svängarna och gör sig vän med alla i de högsta skikten: från miljardärer och entreprenörer, till konstnärer och kändisar. 2017 blir hon plötsligt gripen och häktad. Polisen menar att Anna Delvey egentligen heter Anna Sorokin och att hon har lurat sig till över 3 miljoner kronor från såväl banker, hotell och företag, som hennes egna vänner. I verkligheten är hon ingen arvtagerska, utan en rysk bedragare som ljugit sig fram i New Yorks finaste kretsar.

Kontakter

Moa Soltanian Magnusson

Head Of In-House