Från feministikon till sexinfluencer - Linda Skugges karriär på OnlyFans blir podcast

29 september 2023

I juli briserade nyheten om att Linda Skugge säljer naket innehåll på den kontroversiella plattformen OnlyFans. Ett val som har förvånat många och mötts av både stark kritik och medhåll. Själv säger Skugge att beslutet räddade hennes liv. I november lanserar Podme en dokumentärserie av podcastproducenten Andreas Utterström som tillsammans med Linda Skugge går till botten med vad som fick en feministikon att bli sexinfluencer.

Krönikören och författaren Linda Skugge har varit en stark röst i offentligheten sedan tidigt 90-tal. Hennes texter har många gånger provocerat, men sällan har de skapat en debatt lika intensiv som nu. Ena lägret hävdar att hon går patriarkatets ärenden och normaliserar beslutet att sälja sin kropp. Det andra lägret menar att Skugge gör kvinnor en tjänst genom att vara sexuellt frigjord.

– Vi på Podme strävar efter att ha örat mot marken och skildra aktuella samhällshändelser för en bred publik. Det här är en av årets mest uppmärksammade mediehändelser, och därför känns det helt rätt att göra den här dokumentären där vi för första gången hör Lindas egen historia, säger Sebastian von Sivers, Head of Content på Podme. 


Dokumentärserien SKUGGE skildrar Linda Skugges resa till kändisskap på OnlyFans – varför hon gör det och framför allt vilka konsekvenser hennes beslut har fått. Serien innehåller också möten med människor från Lindas nya och gamla liv, samt tar upp kritiken mot OnlyFans.

– Oavsett vad man tycker om innehållet jag skapar på internet så har det startat en intressant debatt om vad man får tjäna pengar på, samt vilken sorts sex som är okej för en äldre kvinna och hur hon får uppföra sig och se ut, säger Linda Skugge.

SKUGGE har premiär på Podme den 23 november och kommer att bestå av tio avsnitt. Podcasten är producerad av produktionsbolaget Commercial Content.

Kontakter

Hedvig Engnell

Marknadschef Podme Sverige