Podme värvar Sebastian von Sivers från TV4 som ny Head of Content

23 augusti 2023 - Senast uppdaterad 12 februari 2024

Podme värvar Sebastian von Sivers till rollen som ny Head of Content. I rollen ligger att utveckla, bredda och vässa Podme Premiums innehållsutbud ytterligare. Sebastian von Sivers kommer närmast från rollen som programchef på TV4:s aktualitetsprogram Efter Fem.  

Sebastian von Sivers har många års erfarenhet av aktualitetsprogram på TV4 där han bland annat arbetat som redaktör, programledare och producent samt utvecklat nya programformat för kanalen. Senast kommer han från rollen som programchef för aktualitetsprogrammet Efter Fem där han haft helhetsansvar för redaktion – och produktion. 

Sebastian tillträdde rollen som Head of Content i mitten augusti och kommer att leda content-teamet som främst består av exekutiva producenter. I rollen ligger ansvaret på att utveckla, bredda och vässa Podme Premiums innehållsutbud ytterligare.  

– Det känns otroligt kul att få möjlighet att arbeta i en bransch som både växer och utvecklas blixtsnabbt. Podme har redan flera superstarka format och målet är att fortsätta utveckla innehållet mot fler lyssnare och nya målgrupper, tillsammans med alla proffsiga producenter. Att ha ett Podme Premium-abonnemang ska vara en självklarhet om du vill höra riktigt bra poddar med hög kvalitet, säger Sebastian von Sivers. 

Podme 2021 tillhör Podme mediekoncernen Schibsted, där Podme är den snabbast växande prenumerationstjänsten i Schibsteds historia, med över 200 000 prenumeranter. En framgångsfaktor som drivit tillväxten har varit plattformens starka innehåll inom dokumentär, true crime, sport och konversationspoddar. 
Nicolas Leon, Country Manager Sweden på Podme, beskriver rekryteringen som Head of Content som ett viktigt och strategiskt steg för företagets framtida satsningar.

– Det är en otrolig förmån att få välkomna Sebastian till teamet. Hans erfarenhet av att driva en professionell innehållsredaktion kommer att stärka vår förmåga att fortsätta utvecklas och stärka vår katalog av premium podcast. Vi är glada över att ha honom ombord och ser fram emot hans bidrag till vår plattform, säger Nicolas Leon.

Kontakter

Hedvig Engnell

Marknadschef Podme Sverige