Podme storsatsar på att bygga podcastdestinationen för sportälskare – värvar Tutto Balutto

4 april 2023 - Senast uppdaterad 12 februari 2024

Sport är en av de mest populära genrerna inom podcastvärlden och har en stor och lojal lyssnarskara – en insikt som nu får podcastplattformen Podme att storsatsa. Som ett led i detta värvar Podme sportpodcasten Tutto Balutto som med sina över 110 000 unika lyssnare i veckan är en av de mest framgångsrika i sin kategori. Podcasten kommer att vara spjutspetsen i sportutbudet bestående av både rykande färska titlar och gamla favoriter som I skuggan av sporten, Episka sportögonblick, Viaplay F1-Podcast, och flera av Sportbladets poddar som NHL-podden, Sillypodden, Allsvenska Podden och Sportbladets Premier League-podd. Ambitionen är att vara den naturliga hemvisten för alla sportälskare, oavsett om man är intresserad av fotboll, ishockey eller Formel 1. 

Podme är den snabbast växande prenumerationstjänsten i Schibsteds historia, med över 200 000 prenumeranter i Sverige, Norge och Finland. En framgångsfaktor som drivit tillväxten har varit plattformens starka innehåll inom dokumentär, true crime och konversationspodcasts och att kunderna kan ta del av premiumpoddar helt utan reklam. Nu satsar plattformen stort på att ta position inom ytterligare ett segment, där målet är att bli den ultimata destinationen för sportälskare. En av de starka titlarna som gör entré på Podme i och med den nya satsningen är Tutto Balutto som leds av Gusten Dahlin och Thomas Wilbacher. Podcasten, som är den största fotbollspodden i Sverige, lockar över 110 000 unika lyssnare varje vecka. 

- Det är en härlig känsla att ha lyckats skapa en podd där vi får göra precis det vi älskar – att bevaka och nörda ner oss i fotboll tillsammans med våra smarta och nyfikna lyssnare. Vi vill kunna fokusera på det och flytten till Podme ger oss möjlighet att göra ännu bättre innehåll vilket våra lyssnare också kommer att märka framåt, säger Gusten Dahlin.

Sport är idag en av de största genrerna inom podcasts med stora och engagerade lyssnarskaror. Podme har identifierat en stark potential inom området och satsar stort på både nya och etablerade titlar. Den helt nyproducerade podden I skuggan av sporten som lanseras den 3 april ger en unik inblick bakom löpsedlarna med fokus på idrottens mörka sidor som mord, dopingskandaler och övergrepp. Lyssnarna kan även ta del av populära titlar som Episka sportögonblick som bjuder på exklusiva intervjuer med Sveriges största sportprofiler och Viaplay F1-Podcast med Janne Blomqvist, Erik Stenborg och racerföraren och fjolårets Indy 500-vinnare Marcus Ericsson. Utöver det kan Podme numera dessutom erbjuda Sportbladets större poddar som NHL-podden, Sillypodden, Allsvenska Podden och Sportbladets Premier League-podd

- Det finns ingen vassare sportpodcast än Tutto Balutto idag. De har byggt och utvecklat hela genren, och fortsätter såhär sju år in att leverera analyser, underhållning och kunskap som ingen annan i sportsverige kan konkurrera med. Vi känner att vi verkligen har toppat laget i den här sportsatsningen redan från början, men alla sportfans kommer att märka att vi fortsätter satsa genom att utveckla och värva det bästa sportinnehållet landet har att erbjuda, säger Nicolas Leon, Country Manager Sweden på Podme.

Tutto Balutto lanseras hos Podme den 17 april.

Kontakter

Hedvig Engnell

Marknadschef Podme Sverige