Podme fortsätter att satsa genom att nylansera varumärket – nytt kommunikationskoncept bjuder in lyssnarna att gå in i podcastbubblan

23 januari 2023 - Senast uppdaterad 12 februari 2024

En av de största anledningarna till att man lyssnar på podcasts är avslappning och att få egentid. Det är en insikt som har guidat podcastplattformen Podme i en ny varumärkessatsning med målet att fortsätta sin snabba tillväxt genom att fokusera på kvalitetsinnehåll i Sverige, Norge och Finland. Det nya varumärket har tagits fram tillsammans med byråer från NoA och består av en ny visuell identitet och ett helt nytt kommunikationskoncept – ”Enter your podcast bubble”. Den första kampanjen lanseras i januari och kommer att tas ut i film, OOH, digitalt och SoMe. 

Omprofileringen, som rullas ut på de nordiska marknaderna, bygger på data från ett stort insiktsarbete med poddlyssnare i Norden. Resultaten visar att den främsta anledningen till att människor konsumerar poddar är att hitta egentid och fly in i en parallell ljudvärld, "podcastbubblan". Utifrån det har Podme tagit fram en uppdaterad visuell identitet och ett helt nytt kommunikationskoncept kallat "Enter your podcast bubble". De nya enheterna kommer lanseras på de nordiska marknaderna i januari och syftar till att visa hur poddar ger egentid i vardagen och en möjlighet att dyka in i en värld av underhållning, humor, fascinerande berättelser eller true crime.

 

  • Vår största styrka är att vi har ett otroligt starkt innehåll, både i bredd och kvalitet. Ljud har växt explosionsartat de senaste femton åren och skapat helt nya beteenden hos oss. I våra undersökningar ser vi att det för många är otänkbart att städa eller ta en promenad utan att gå in podcastbubblan. I det avseendet är vi verkligen en del av våra lyssnares liv och att vi nu storsatsar på Podmes varumärke är ett sätt att få fler att upptäcka vad ett riktigt starkt innehåll kan bidra med, säger Sara Gustavsson, CMO på Podme. 

 

Till sin hjälp i arbetet med det nya varumärket har man haft NoA:s Oslo-baserade byråer NoA Consulting, Bold och Anorak. Bold har tagit fram ett gemensamt visuellt koncept för alla tre marknader och en grafisk identitet som syftar till att särskilja Podme från sina konkurrenter och på ett tydligtsätt kunna lyfta fram podcastinnehållet. Det nya varumärkeskonceptet är byggt kring idén om en portal in i podcastbubblan, visualiserad genom det grafiska elementet av en vänd fyrkant. Portalen öppnas och förändras och anpassar sig till Podmes kurerade värld. Detta skapar en lekfull och livlig designidentitet. Anorak har tagit fram kampanjens kommunikationsenheter. 

 

  • Kommunikationen bygger på den välkända känslan av att försöka hålla tillbaka skratt offentligt, lyssna på något roligt, eller fälla en tår om det är något som berör en. Det är de situationer vi skildrar och som vi tror att poddlyssnare överallt kommer att känna igen sig i, säger Anoraks kreativa team Eirik Johansen och Øistein Markus Holm.

 

Podcastmarknaden växer så det knakar – vi väljer att ha ljud med oss i alltfler situationer i tillvaron och enligt Mediavision lyssnar drygt 50 procent av alla 15-74-åringar på podcasts en genomsnittlig vecka. Podmes nisch som plattform och producent av kvalitetsinnehåll inom bland annat underhållning, humor, dokumentärer och undersökande journalistik har resulterat i en stark tillväxt för det Schibstedtbackade företaget. Idag har man över 200 000 betalande

prenumeranter i Sverige, Norge och Finland – en siffra som fortsätter att öka. 

 

 

Rörligt Matrial:

https://youtu.be/FtvDnTSUjHs

https://youtu.be/8eJ-WkWUNqY

https://youtu.be/eGSuaUdedG0

 

Team Podme: 

Head of Marketing Finland: Ville Väärni

Marketing and Communications Manager Finland: Christos Zavros

Designer Finland: Riku Aronen

Customer Service and Community Coordinator Finland: Emilia Lindholm

Marketing Manager Norway: Helene Bjarre Solbakken

Visual Content Producer Norway: Amalie Kongsore Beck

CMO: Sara Gustavsson

Marketing Manager Sweden: Hedvig Engnell

Press Manager Sweden: Calvin Bozic

CRM Manager Sweden: Marcus Erolino Lindroth

Digital Project Manager Sweden: Alicia Mosqueda

Social Media Manager Sweden: Linn Wigen

 

Team NoA: 

Client Director Silje Strømmen (Anorak), Strategic Advisor Kaja Gilje Sekse (Anorak), Designers Catrine Kooyman and Maja Berthelsen (Anorak), Strategic Copywriter Gaute Wetlesen Skåre and Creative Team Eirik Johansen and Øistein Markus Holm (Anorak) with video production by Director Martin Iversen (Anorak) and Producer Colleen Christiansen (Anorak). Senior Designer Andrea Tjøsvoll (Bold), Designer Vanja Andersen (Bold), Roar Sager Creative Director, Client Director Tine Moe Løvberg (Bold) and Project Manager Elisabeth Hilde (Bold). From NoA Consulting: Strategic Advisor Hanne Østenfor and Hanne Nordstrøm-Ness, Analyst Alexander De La Rosa and Hågen Sæther-Larsen.

 

 

För mer information, kontakta gärna: 
Sara Gustavsson, CMO

076-860 39 53

 

Om Podme

Podme är en streamingtjänst för podcasts och tillhandahåller lyssnarupplevelser kostnadsfritt och i abonnemangsform. Podme finns tillgängligt på webb, i App Store och Google Play. Podme finns i Sverige, Norge och Finland. Sedan 2021 tillhör Podme mediakoncernen Schibsted och har i dagsläget över 200 000 betalande abonnenter. 

 

 

Kontakter

Sara Gustavsson

CMO