Ny true crime-podd tar lyssnaren in i rättssalen på uppmärksammade brottsmål och presenterar nya vittnen

15 mars 2023 - Senast uppdaterad 7 november 2023

True crime-genren har blivit omåttligt populär bland både podcasts och TV-serier. Podme positionerar sig nu ännu starkare i genren genom att lansera den nya titeln Inför rätta. Serien är en djupdykning i några av de mest uppmärksammade brottsmålen under 2020 talet. Lyssnaren får både följa med in i rättssalarna och ta del av tidigare helt nya vittnesmål. Först ut är skoldådet på Malmö Latin där två lärare brutalt mördades för snart ett år sen.

Med yxa, hammare och kniv gick den 18-åriga eleven Fabian Cederholm till attack mot flera personer på Malmö Latinskola på måndagseftermiddagen den 21 mars 2022. Två kvinnliga lärare i 50-årsåldern avled. I dokumentären framträder bilden av en förvirrad 18-åring med stora psykiatriska problem driven av ett starkt självhat, men också hur lärare förgäves försökt slå larm om Fabian. 

 

- Jag ville ha en paus mellan lektionerna för att meddela skolkuratorn om Fabian. Ingen var där och då gick jag till skolsköterskorna som skulle ta upp det på ett möte dagen efter, hörs en lärare säga i en ljudupptagning från rättegången.

 

Inför rätta tar med hjälp av autentiska ljudupptagningar från rättegångar och intervjuer med vittnen och anhöriga lyssnaren riktigt nära gärningsmannens modusoperandi och händelsernas epicentrum. Under produktionen av dokumentärserien har anhöriga intervjuats för att bidra med sina perspektiv.

 

- Lyssnaren kommer få ta del av hittills ny information om uppmärksammade brottsfall och vara som en fluga på väggen under hela rättsprocessen, säger Joni Söderström Winter, exekutiv producent på Podme.

 

Inför rätta har premiär 15 mars på Podme. Totalt kommer sex brottsfall avhandlas i 11 avsnitt i dokumentärserien. Den nästkommande dokumentären handlar om Almedalsmordet där Theodor Engström brutalt mördade SKR:s psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren. Andra titlar i dokumentärserien är mordet på Malin i Husum och SD-politikern som styckmördade sin vän i Nyköping.

 

För mer information kontakta gärna: 

Joni Söderström Winter, Joni@podme.com, 073-088 15 93

Kontakter

Hedvig Engnell

Marknadschef Podme Sverige