Filip och Fredrik blir lyssnarnas livsledsagare i ny frågepodcast

1 december 2022 - Senast uppdaterad 12 februari 2024

Två av Sveriges mest folkkära profiler, Filip och Fredrik, startar nu den nya podcasten Filip och Fredrik svarar. Genom åren har duon intervjuat oräkneliga mängder människor världen över, men nu är det dags att byta roll. I den nya podcasten får istället lyssnarna styra innehållet med sina frågor, där Filip och Fredrik kan axla rollen som alltifrån psykologer till aktiemäklare, restaurangkritiker och politiska kommentatorer.

Efter 20 år där en av de röda trådarna varit förmågan att samtala och ställa frågor till otaliga mängder människor världen över är det nu dags för poddprofilerna Filip och Fredrik att byta roll. I en ny podcast ska duon dela med sig av kunskap om alltifrån politik till självupplevd livserfarenhet till lyssnarna som styr innehållet med sina frågor. Och intresset verkar det inte vara något fel på, duon uppskattar att de under sin karriär fått mer än 10 000 lyssnarfrågor. 

Profilerna har aviserat att de i den nya podden står till tjänst med hela sin ackumulerade visdom genom att axla roller från psykologer till aktiemäklare, restaurangkritiker och politiska kommentatorer, allt beroende på vad lyssnarna efterfrågar. 

– Vi vill ha alla sorters frågor – personliga frågor om oss två, dilemman som lyssnarna själva står inför, relationer de funderar på att arkebusera eller tips på trevliga barer i Milano. Det som känns mest spännande är den hisnande känslan av att få stirra rakt in i skallarna på människorna som står oss lika nära som familjemedlemmar, våra fenomenala lyssnare, säger Fredrik Wikingsson. 

Underhållningsduon släppte sitt första podcastavsnitt år 2010 och har sedan dess bjudit svenska lyssnare på hela 650 avsnitt med drygt 100 000 lyssnare i veckan. Nu involveras lyssnarnas tankar och funderingar i den nya frågebaserade podcasten som släpps exklusivt på PodMe. 

– Filip och Fredrik är några av Sveriges mest älskade och uppskattade röster. De sätter alltid innehåll och kvalitet först, precis som vi på PodMe, och det innebär förstås att det här är en drömvärvning för oss, säger Pelle Porseryd, Content Director på PodMe.

Filip och Fredriks nya podcast Filip och Fredrik svarar lanseras hos PodMe den 7 december.

Kontakter

Pelle Porseryd

Content Director