Det uppmärksammade Tove-fallet blir dokumentärsatsning mellan Podme och Aftonbladet

11 april 2024 - Senast uppdaterad 22 april 2024

Tillsammans med Aftonbladet släpper nu Podme en dokumentär om fallet Tove. Lyssnaren får ta del av historien om det omtalade mordet på 21-åriga Tove, ett fall som kretsar kring tre unga tjejer, och som inte liknar något annat i svensk brottshistoria.

En oktoberkväll 2022 går 21-åriga Tove ut för att festa med sina vänner. Dagen efter anmäls hon försvunnen. I ett unikt samarbete mellan Podme och Aftonbladet får lyssnaren följa Aftonbladets reportrar Amanda Hällsten och Cecilia Benedelle från fallets första stund, i en oförtruten jakt på svar om vad som hände Tove och framförallt; varför? 

            
I Podme Dokumentär-serien nystas ett svindlande fall upp. Berättelsen kretsar kring tre unga tjejer och en händelse som chockat Sverige.

 

- Jag tror ingen av oss kunnat föreställa sig hur många vändningar och häpnadsväckande detaljer det här fallet skulle innehålla när vi satte igång projektet med den här dokumentären för snart 1,5 år sen. Det har på många sätt varit en omskakande resa och man känner stor tacksamhet gentemot vännerna och personerna som medverkar och hjälpt oss förstå det här tragiska fallet, säger Amanda Hällsten, reporter på Aftonbladet.


Genom djupgående intervjuer med personer som aldrig tidigare hörts, poliser och åklagare skildrar dokumentären fallet som skakade om både Vetlanda och hela Sverige. På nära håll får lyssnaren följa med när Aftonbladets reportrar besöker nyckelplatser och möter en stad präglad av sorg.

 

- Vi är väldigt stolta över det här samarbetet som Podme och Aftonbladet haft nu i över 1,5 år, kring arbetet med dokumentären om fallet Tove. Amanda och Cecilias skickliga och gedigna arbete har varit helt avgörande för att på ett oerhört nära sätt, och med unika intervjuer, teckna bilden av den här fasansfulla händelsen men också människorna runt den, säger Emilia Melgar Arnheim, dokumentärchef på Podme och producent för serien.

Fallet Tove har premiär på Podme den 11 april och kommer att släppas i tre delar. Dokumentären är producerad av Podme.

 

Kontakter

Hedvig Engnell

Marknadschef Podme Sverige